Monday, January 2, 2012

kerana aku cuma insan yang benar-benar lupa..maka peringatkanlah..

thanks Allah for giving me chance to meet tarbiyyah..

usual reminder from kak Sarah..

and again..to be a drop of NILA is not easy..LEARN..


qoute by ukhti utin syafira, a great hafizah..

really..you don't have time to think how he/she will be..
for the time is USED to make people understand..
to make people feel the way you feel..
to make the people really understand how ISLAM is about..

..
...
....

ya Allah, 
tak terkesok lagi ke?

T.T
(sangat-sangat rasanya...)

..
...

saat aku terlena..
datang bidadari-bidadari dunia..
mengingatkan kembali..
tugasan penting aku di sini..
di atas muka bumi ALLAH ini..

I want to be one of the 'antunna'
and I want YOU to be one of the 'antunna'

kerana..
manusia itu insan
insan itu berasal dari annisyan
annisyan itu pelupa..

aku cuma hamba..
yang sering lupa..
maka peringatkanlah..

jzzk..

4 comments:

Cimot said...

kau tahu Nisa, aku teringin sangat nak rasa semua ni. tapi, dekat sini keadaan bukan macam sekolah dulu. ada sahabat nak ajak. kat sini semua kena gerak sendiri. nak cari benda-benda macam ni, susah. :') syg, kau doakan untuk aku ya. doakan aku dapat jadi baik, berubah ke arah kebaikan. :')

bintu fatimah said...

pergilah...feel the beautiful of gathering together, sharing Kalam of Allah.nangis sama-sama utk semua kesilapan yg kita dah buat.& kita akan nangis sama-sama bila kita ingat our turning point once we enter tarbiyyah. i'm sure you'll be more beautiful in your warm smile, cimot.hehe & im sure u'll be better than I knew you before, insyaAllah sayang.. :)

*kawan aku ada share satu ayat ni tadi.

"maka ingatlah padaKu, maka aku pun akan ingat kepadamu...." albaqarah ayat 152. sweet kn Allah? ;)

Cimot said...

:') kalaulah korang ada lagi dekat dgn aku. terima kasih nisa. aku sayang kau. ♥

atika said...

:)